Maggie.reismee.nl

Dag 4 en 5

donderdag 30 december 2010

Vandaag beloofde een warme dag te worden. Rond 11 uur namen Ileen en ik de trein richting het centrum. Daar zijn we eerst naar de Victoria Market gegaan. Dit is een enorme overdekte markt waar ze werkelijk alles verkopen. Aangezien het vandaag in de 30 graden was besloten we daarna lekker naar het strand van Melbourne te gaan, St. Kilda. Er was een heerlijk briesje dus perfect strandweer. Daar zijn we zo'n 2 uurtjes gebleven. Op een gegeven moment kwamen er allemaal helicopters en reddingsboten in het water. We weten nog steeds niet zeker wat er aan de hand was, maar het zag er niet goed uit. We besloten daarom ook maar niet om te gaan zwemmen. 's Avonds hebben we rustig aan gedaan. Een filmpje gekeken en vroeg gaan slapen. Morgen oudjaarsdag !!

vrijdag 31 december 2010

Het is oudjaarsdag en het is vandaag 40 (!) graden. 's Ochtends zijn Ileen en ik met de hond gaan lopen en boodschappen gaan doen. Ongelofelijk het is hier buiten net een sauna. Je kan geen stap buiten zetten of je bent helemaal bezweet. We hebben de airco aangezet en zijn lekker binnen gebleven overdag. Rond 4 uur vertrokken we naar de stad. Aangezien het uitgaan in Melbourne rete duur is, en een hoop kroegen gewoon 70 tot 100 dollar entree vroegen, besloten we naar Chapel Street te gaan. Daar was het gratis entree voor de kroegen. Eerst zijn we in de Lucky Cock wat gaan drinken. Daar hebben we ook wat gegeten. Het was niet druk maar we vermaakten ons prima samen. Later op de avond zijn we naar Revelous gegaan, waar we tot het einde zijn gebleven. Jammer genoeg hebben we geen vuurwerk kunnen zien, dat is slechts in een aantal plekken in de stad. Maar we hebben ons prima vermaakt. Heerlijk om oud&nieuw te vieren in een dun jurkje en op slippertjes. Geen gedoe met hakken en zere voeten ! Dit was een perfecte afsluiting van het jaar 2010. Op naar 2011. Gelukkig nieuwjaar allemaal.

xoxo