dag 9
Dinsdag 4 januari 2011:
Vanochtend werden we om 8.45 opgehaald bij het hostel. Onze eerste stop was al na ongeveer 30 minuten rijden, bij een klein restaurantje. De volgende stop was bij de Daintree River. Daar stapten we op een boot om zoetwater krokodillen te spotten. Het was stralend weer, dus op een boot met een briesje was heerlijk. Al snel kwamen we de eerste krokodil tegen, een baby. Daarna nog een. Toen gingen we op zoek naar een volwassen krokodil. Die kunnen tot wel 6 meter worden ! Een stuk verder zagen we er een op de oever liggen, ongeveer 3 meter. Echt heel gaaf om in het wild te zien. De rivier en de omgeving was trouwens ook prachtig. Net de amazone ! Als laatst kwamen we ook nog een zwemmende croc tegen. Die kwam op ons afzwemmen alsof die wilde zeggen: ik ben de baas, dus jullie gaan maar aan de kant voor mij !
Toen we weer aan land kwamen reden we verder naar Daintree Forrest. Hier hebben we een wandeling gemaakt door het regenwoud. Echt zo indrukwekkend. We hebben de mooiste bomen en planten gezien en een een reuzachtige giftige pad en spin. Helaas geen Kassouari, dat is een grote loopvogel die alleen in Australie voorkomt.
Onze laatste stop was Cape Tribulation. Daar werden we naar ons hostel gebracht en hadden we de middag vrij. Wij verblijven met de Italianen in een lodge van het Ferntree hostel, midden in het regenwoud. Super gaaf !
Na even gelunched te hebben gingen Ileen en ik Cape Tribulation verkennen. We zijn weer door een prachtig stuk regenwoud gelopen. Overal konden we enge beesten als slangen, spinnen en krokodillen tegenkomen, dus je snapt dat dit hilarische tafarelen veroorzaakte. Ileen en ik rennend als twee gillende keukenmeiden door de rimboe. Heel eng, maar echt onbeschrijfelijk mooi.
Uiteindelijk kwamen we uit op het strand. De oceaan is zo mooi en je kunt kilometers uitkijken over de kust. Helaas konden we niet zwemmen, want het is kwallen seizoen. En niet zomaar kwallen, maar Marine Stingers, en die zijn dodelijk. Daarom zijn we maar lekker naar het hostel zwembad gegaan.
Het is hier zo heet en vochtig dat elke stap die je zet, je wel 1 liter vocht verliest. Voor mijn gevoel doen. Veel water drinken dus.
's Avonds hebben we gekookt en gezocht naar vervoer in New-Zealand. Je kunt 's avonds ook gewoon het woud inlopen, dat schijnt heel gaaf te zijn. Maar het is echt heel donker, en zonder gids best gevaarlijk. Dat durfden Ileen en ik dus niet aan en zijn lekker in het hostel gebleven.