dag 10
Woensdag 5 januari 2011:
Wat heerlijk om wakker te worden van de geluiden uit de jungle. Na het uitchecken besloten Ileen en ik naar een uitkijkpunt te lopen . Dat was een stuk verder dan we dachten, en met 36 graden een berg oplopen was niet echt een succes. Daarom zijn we teruggegaan en lekker bij het zwembad gaan liggen.
Om 13.15 werden we weer opgehaald. Onze eerste stop was bij een uitkijkpunt. Prachtig uitzicht over Cape Tribulation en een aantal eilanden. Toen reden we verder naar Mossman Gorge. Dit is een waterbron die ligt in een aboriginal dorpje. Echt heel mooi, midden in de jungle een waterput met stenen waar je kunt zwemmen.
Vervolgens staken we op een pont de Daintree river over en reden we verder naar Port Douglas. Daar namen we afscheid van de Italianen (gelukkig, want we begonnen ze een beetje zat te worden) en reden we verder naar Cairns. Daar kwamen we aan in Gilligens, een geweldig leuk hostel. Super groot en mooi, voor maar 15 dollar per nacht en dan krijg je nog gratis eten ook. Perfect !
's Avonds zijn Ileen en ik meegegaan met een kroegentocht. Echt hilarisch, heel leuk gehad. We hebben een hoop mensen ontmoet: Nederlanders, Zweden, Denen, Engelsen, Australiers etc.