dag 33 en 34
vrijdag 28 januari 2011:
Vanochtend hadden we de wekker gezet zodat we ons niet weer versliepen. Julie maakte ontbijt voor ons en bracht ons daarna naar het centrum. Daar hebben we wat rondgelopen en om 12 uur konden we onze huurauto ophalen. Toen pas hoorden we dat alleen Ileen volledig verzekerd kan rijden. Ik mag wel rijden, maar heb dan alleen de basis verzekering. We willen niet echt riskeren dat er iets gebeurd, dus Ileen zal het grootste gedeelte rijden. Gelukkig zijn de afstanden hier niet exteem zoals in Australie.
Ons autootje is een grijze Toyota Starlet. Heel lelijk, maar wel schattig. Rond 1 uur gingen we de weg op en begon ons avontuur. Links rijden was wel echt even wennen, maar ging verder prima. Rond 4 uur kwamen we aan in Lake Tekapo. Onderweg zijn we door het meest practhtige landschap gereden. En in 1 keer goed, dus ik doe het goed als kaartlezer.
Tekopa is een super klein dorpje dat ligt aan Lake Tekopa. Het is moeilijk om te omschrijven hoe mooi het hier is. Het meer ligt tussen gigantische bergen en is helder turquoise. Als het ligt er opschijnt, veranderd het van kleur. Echt prachtig.
Na het eten zijn we een stuk gaan wandelen langs het meer, richting wat warm water bronnen. Er was ook een skatebaan, maar we zijn niet naar binnen geweest. Het is hier ook een stuk kouder als in Nieuw Zeeland. Maar de frisse wind is echt heerlijk en het is hier zo schoon.
Hoe mooi het hier ook is, er is verder niets te doen. Dus morgen rijden we door naar party-stad Queenstown.
Zaterdag 29 januari 2011:
Rond 9 uur reden we weg uit Lake Tekapo. Het was zo'n 300 km naar Queenstown en de wegen varieerden van lange verlaten wegen tot slingerende bergweggetje. Onderweg zijn we nog gestopt bij een uitkijkpunt van Mount Cook, de hoogste berg van New Zealand. We konden hem alleen niet zo goed zien vanwege de bewolking. Het landschap hier was nog mooier als gister. Hoge bergen met besneeuwde toppen, blauwe meren en stukken bos. We keken onze ogen uit. We hebben ook de grootste regenboog ooit gezien ! Hij was zo groot en duidelijk, heel mooi.
Rond 12 uur kwamen we aan in Queenstown. Een heel schattig stadje tussen de bergen aan Lake Wakapitu. We hebben even rondgelopen en vonden daarna een leuk hostel. Het weer was hier wel mooi, niet heel warm maar wel een felle zon. Nadat we alles in ons kamer hadden gebracht en het stadje hadden verkend zijn we lekker in de zon gaan liggen.
We hebben 2 hele aardige meisjes als kamergenootjes. Becky (Engels) en Manuela (Zwitsers) vroegen ons mee naar het strand. Daar hebben we lekker tot zonsondergang wat drankjes zitten drinken. Het is het beste uitzicht wat ik ooit heb gehad onder het genot van een drankje. Toen de zon onder was koelde het af en zijn we even terug naar het hostel gegaan. Daarna besloten we te gaan stappen. Queenstown staat bekend om zijn uitgaansleven en extreme sporten. Helaas zijn alle extreme sporten ook EXTREEM duur. Ik wilde graag bungeejumpen, maar ik vind het veel te duur dus ga het niet doen. Helaas.. Het stappen was echter niet duur en we hebben een top avond gehad. We begonnen in Altitude, daarna naar Cowboys en eindigden in World Bar. Top avond !
Hey maggie! wat leuk om al je verhalen te lezen! Wat maak je leuke dingen mee zeg! geniet er nog van, als je terug ben hoor ik graag alles van je!
Liefs Stefania