dag 35 en 36
Zondag 30 januari 2011:
Vanochtend hebben we lekker uitgeslapen. Het was ons plan om weer naar het strand te gaan, maar het weer was te slecht. Ileen en ik zijn dus lekker wat winkeltjes af gaan struinen. De New Zeelandse dollar is erg zwak en gunstig tegenover de euro, dus dat is een financiele meevaller. Australie was echt belachelijk duur met alles.
's Avonds zijn we wat gaan eten met onze kamergenootjes. Om 9 uur gingen Ileen, Becky, Manuela en ik naar de bioscoop. Daarna nog tot laat liggen kletsen. Heel gezellig !
Maandag 31 januari 2011:
Om 7.10 uur moesten we ons al melden bij 'Real Joerney'. We hadden niet goed geslapen, want we zijn allebei een beetje snotterig. Dus we waren heel moe. We zaten in een bus vol bejaarden, maar dat was prima. Lekker rustig. Ze kunnen alleen wel ontzettend zeuren. Pff..
Het was zo'n 4 uur rijden naar Fiordenland 'Milford Sound'. Onderweg stopten we in het plaatse Te Enau. Ook stopten we bij Mirror lakes, dit zijn spiegel gladde meren waar de bergen heel duidelijk in weerspiegelen. Ook mochten we even rondlopen bij reuzachtige watervallen. Uiteindelijk kwamen we aan in Milford Sound. Daar gingen we aan boord van een groot schip. We hadden heel veel geluk want de zon scheen en het regent hier het grootste deel van het jaar. Toen we de fjorden opvaarden waaide het enorm hard en was het uiteindelijk toch nog koud.
Milford Sound is echt ongelofelijk mooi. Het is zo lastig uit te leggen.. Je moet het gewoon zien. Het zijn enorme rotsen die oprijzen uit felblauw water. Het is gevormd door een gletsjer en daarna is er zeewater in gestroomd. Het is heel moeilijk te schatten hoe hoot het is omdat alles zo groot is. Er kwam een groot cruiseschip binnenvaren en dat leek echt op een speelgoedbootje tussen de bergen. Overal kwamen watervallen vanuit de bergtoppen naar beneden. Op sommige toppen lag ijs. We keken echt ons ogen uit. Op een aantal rotsen lagen zeehonden te zonnen. Ook hebben we kea's gezien, dat is een Nieuw Zeelands papegaai soort.
Helaas moesten we na iets van 3 uur weer op weg naar Queenstown. Na 4 uur rijden kwamen we weer aan bij ons hostel. We hoorden van iedereen dat we bij Fergburger moesten gaan eten, omdat ze daar de lekkerste burgers van Nieuw Zeeland hebben. We namen er een en ze waren inderdaad heerlijk.
's Avonds moesten we onze tassen weer in gaan pakken. Morgen verlaten we Queenstown.