Maggie.reismee.nl

dag 37

Dinsdag 2 februari 2011:

Vanochtend werden we vroeg gewekt door een stel debielen die buiten aan het ruziemaken waren. Om 10 uur moesten we uitchecken. Toen Ileen de auto ging halen zagen we dat de rechter buitenspiegel kapot was. Het was alleen het spiegelglas en niet de kap. Verder was er ook geen schade. We denken dus dat een of andere malloot 'voor de lol' onze spiegel tot gort heeft geslagen. We belden gelijk ons autohuurbedrijf OMEGA op en gelukkig valt het binnen onze verzekering.

Na wat boodschappen te hebben gedaan en getanked konden we vertrekken. Er stond ons een lange reis te wachten door bergachtig gebied. Ons autootje had soms wat moeite om de bergen op te komen, maar het lukte altijd. In Haast, na bijna 3 uur rijden, namen we een korte stop. Na nog ruim 2 uur rijden kwamen we aan in Franz Josef. Het was een lange reis, maar de mooie natuur leidt zo af dat je dat niet door hebt. De natuur varieerde van kale bergen, groene bergen, meren, watervallen, kliffen tot regenwouden. Het is hier zo waanzinnig mooi. Het blijft ons verbazen. Het is hier alleen wel fris en we hebben helaas niet genoeg warme kleren ben. Dus dat betekend laagjes dragen..

In Franz Josef zochten we een hostel op. 's Avonds hebben we Lord of the Rings 1 gekeken. Die film is in Nieuw Zeeland opgenomen en het is gaaf om dingen terug te herkennen. Daarna zijn we gaan slapen. We zijn nog steeds niet top fit en morgen staat ons een lange wandeling door de glacier te wachten.