Maggie.reismee.nl

dag 39 en 40

donderdag 3 januari 2011:

Om 10 uur vanochtend moesten we uitchecken. Daarna vervolgenden we onze reis naar het noorden. Ons doel was om naar de Pancake Rocks Blowholes te gaan en daar een nachtje te blijven. We hadden nog een halve tank benzine, dus dat moest wel lukken. De weg was alleen lastiger en we moesten veel klimmen. Rond 3 uur kwamen we er uiteindelijk aan. Onze benzinemeter stond precies op het laatste streepje.

Na wat te hebben gegeten liepen we naar de Pancake Rocks Blowholes. Dit zijn soort van kliffen aan de zee die eruit zien als stapels pannekoeken. Dat zeggen ze dan, wij konden het er niet echt in terugzien. We hadden er ons eerlijk gezegd iets meer van voorgesteld. Na een kwartier ofzo waren we alweer terug bij de auto. We informeerden naar een benzinepomp, maar toen bleek dat er geen was in dit gehucht. De dichtsbijzijnde benzinepomp was in Greymouth, 30 minuten rijden ! Dat betekende dat we weer terug moesten rijden waar we vandaan kwamen met een zo goed als lege tank.

We hadden geen keus en moesten het erop wagen. Na 5 minuten begon het lampje al te knipperen. Normaal kan je dan nog gerust een stuk verder rijden, maar we vertrouwden daar niet zo op met ons oude Toyotaatje. Het was vast een hilarisch gezicht om ons te zien stressen tijdens de rit. We waren dan ook blij toen we eindelijk in Greymouth waren. Daar gooiden we onze tank vol en zochten we naar een hostel. We vonden een super leuk hostel, Noah's Arc, een heel oud gebouw met allemaal dierenkamers.

Vervolgens zijn we Greymouth gaan verkennen (het is niet groot dus daar waren we zo mee klaar) en 's avonds hebben we een filmpje gekeken.

vrijdag 4 februari 2011:

Nadat we vanochtend hadden uitgecheckt gingen we naar de Kodak winkel. Onze geheugenkaarten van onze camera's hadden namelijk in Bali een virus opgelopen en we kregen de foto's er niet meer af. Het duurde even, maar uiteindelijk wisten ze bijna alle foto's terug te vinden en op een DVD te branden. We waren heel opgelucht dat we ze niet kwijt zijn. Dat zou echt zonde zijn.

Pas rond 12 uur konden we op weg naar onze volgende stop, Hanmer Springs. Het was stralend weer en we reden wederom door prachtig landschap. Dat was dus niet vervelend rijden. Al na 2,5 uur kwamen we aan in Hanmer Springs. Echt het kleinste gehucht waar we tot nu toe hebben geslapen. We vonden een hostel en zijn lekker in de zon gaan liggen. Het was bijna niet uit te houden zo fel was de zon.

Er was werkelijk niets te doen in Hanmer Springs. Er waren hot pools, maar aangezien het 35 graden is leek ons dat niet echt ideaal. 's Avonds zijn we een ijsje gaan eten en hebben we weer film gekeken. Toch niets anders te doen..