Week 1
Maandag 9 januari 2012:
Onze stagebegeleider Omar had ons vorige week een bericht gestuurd dat we maandag nog vrij hebben. Ze zouden toch de hele dag bezig zijn met vergaderingen, dus dat gaf ons een dag extra om met Ileens ouders de stad te verkennen. We hebben rustig aan gedaan; boodschappen gedaan, lid geworden van een sportschool en wat door de wijk gelopen. ’s Avonds zijn we lekker tapas gaan eten met Ileens ouders en naar de bioscoop gegaan. We hebben pal voor ons appartement Cinema Verdi. Hier draait een mix van art-films en Hollywood films. Groot voordeel het zijn de originele films, dus Engels gesproken en Spaans ondertiteld. En op maandag is het slechts €5,50. We zijn naar Carnage geweest, echt hilarisch. Maandag wordt onze film avond. Daarna afscheid genomen van Ileens ouders, die gaan morgen naar huis. En morgen begint voor ons het echte Spaanse leven !
Dinsdag 10 januari 2012:
Vandaag was onze eerste kennismaking met Trend Models. De reis naar stage duurt nog geen 15 minuten want het is slechts 1 metro stop, we zouden het ook zelfs kunnen lopen. Aangekomen bij Trend Models was er alleen nog maar de accountmanager Emma. Ze was gelijk super vriendelijk en gaf ons wat te drinken en een rondleiding. Daarna kwam onze stagebegeleider Omar binnen en die was even vriendelijk en begroette ons super enthousiast. Vervolgens kwam Joan binnen, een heerlijke homo die op de booking department werkt. Daarna kwam Nathalie, de stagiaire die wij gaan vervangen. We kennen haar al van school dus dat was super gezellig gelijk. Als laatste kwamen Marta (head of Art) en Nuria (booker) binnen. Iedereen even aardig en even geïnteresseerd.
We gingen met Nathalie in de vergaderzaal zitten om lekker te kletsen, totdat Omar tijd had om ons een kort welkom te geven. Hij en Marta legde kort uit hoe het bedrijf in elkaar zit, wat wij van hun kunnen verwachten en wat er van ons wordt verwacht. Het hele gesprek was ontzettend ontspannen. Hij zei ons meerdere keren dat wij hier zijn om te leren en om plezier te hebben, en dat zij er zijn voor ons wanneer we ook willen. En dat we zelf aan moeten geven wat we wel en niet leuk vinden (natuurlijk moeten we alles doen, maar dan geven ze meer afwisseling). Een bijkomende verassing was dat we 3 dagen moeten werken en 2 dagen krijgen voor onze scriptie. Iets waar we in eerste instantie helemaal niet op gerekend hadden ! Super fijn dus.
Na het gesprek hiel Joan ons met de computers aansluiten aan het netwerk. Nathalie legde vervolgens kort uit hoe de server werkt etc. Marta vertelde ook een aantal dingen. Een hoop informatie maar ontzettend interessant. De modellen wereld is echt een uitgebreide business en er komt een hoop bij kijken. Toen was het alweer 2 uur en hadden we dus pauze, tot 4 uur (!). Nathalie nam Ileen en mij mee naar een tapas bar op Plaza Catalunya. Heerlijk ! Normaal zullen we gewoon naar huis gaan om te eten, maar de eerste dag was dit wel zo gezellig.
Om 4 uur waren we terug en legde Nathalie ons uit wie de concurrenten zijn en liet ons hun websites zien. Ook kregen we uitleg over verschillende typen foto’s: fashion/commercial. We moeten dit leren te herkennen. Ook moeten we bepaalde sterke foto’s uitkiezen voor de ‘composit’ van het model, wat een soort look-book is. We hebben verder niet heel veel gedaan, vooral veel geluisterd en meegekeken. Morgen gaan we echt aan de slag ! Heb er heel veel zin in.
Woensdag 11 januari 2012:
Dag 2 bij Trend Models. We begonnen zelf met werken, want we hadden gister al opdracht gekregen. Marta, Omar en Joan zaten tot ongeveer 12 uur in een vergadering. Al snel kwam ik erachter dat mijn computer niet in het systeem kan. Steeds wordt ik eruit gegooid. Dat is behoorlijk vervelend aangezien onze opdracht was om de map ‘Nouvos Modelos’ te ordenen in ‘Hombres’ en ‘Muejeres’. Gelukkig mocht ik van Joan op zijn Apple werken, en die gaf geen problemen. Toch zal het snel opgelost moeten worden, aangezien ik gewoon moet kunnen werken via mijn laptop. We hebben eigenlijk bijna de hele dag mappen geordend. Best een rotwerk, maar je komt wel een hoop namen, begrippen en foto’s tegen van Trend Modellen. Het is ook belangrijk dat we die leren kennen. Tussen de middag gingen we naar huis. We moeten er nog erg aan wennen. Ook al duurt het slechts 15 minuten om thuis te komen. Eer dat je gegeten hebt, kun je weer terug naar werk. Maar voor 2 uur pauze houden op kantoor is ook geen optie.
’s Avonds maakte Ileen burritos en hebben we heerlijk gegeten. Vervolgens komt onze huisbaas Liliana naar ons toe, of we ook gezellig tapas mee eten want een Nederlandse vriend van haar kwam op bezoek. Dus hebben we de rest van de avond met z’n allen aan de tapas en wijn gezeten. Oops. Morgen komt die sportschool wel..
Donderdag 12 januari 2012:
Vandaag heeft Nathalie ons een hoop uitgelegd over ‘Composites’. Composites zijn A5jes met daarop de mooiste foto’s, de naam en de maten van een bepaald model. Het is onze taak om deze composites te maken in photoshop en te printen. Daarnaast moeten we ook kiezen welke foto’s het meest geschikt zijn. Dit is best lastig. Op de voorkant moet meestal een sterke foto (redelijk naturel) van het gezicht. Op de achterkant komt een foto waar het lichaam meer te zien is. In een system dat CDS heet kunnen we de maten van het model opzoeken en invoeren. Dan is er ook nog een verschil tussen gewone foto composites en ‘Polaroid’ composites. Op Polaroid composits komen alleen naturel foto’s die genomen zijn op kantoor. Deze geven precies weer hoe het model is en hoe ze op de foto staat. Erg leuk werk om te doen, maar het is nu nog erg lastig om de juiste foto’s uit tientallen te kiezen.
Na de middag pauze kwam Yuki op kantoor. Yuki is de fotograaf en cameraman van Trend. Hij maakt polaroids en een soort promo filmpje van de modellen. Een jong model genaamd Ana was op kantoor om haar polaroids en filmpje te schieten. Ik vroeg Yuki of ik erbij kon zijn om te zien hoe dat gaat. We gingen de straat op en hij filmde wat beelden van Ana. Zowel zitten, staand als lopend. Het meisje deed het ontzettend goed. Vervolgens gingen we naar binnen en liet hij zien hoe je polaroids schiet. Van verschillende kanten van het gezicht, met en zonder kleding etc. Erg leuk en interessant !
De rest van de dag hebben we composits gemaakt. Er kwamen nog 2 mannen proberen mijn computer te koppelen, maar ze snapten er niets van omdat mijn computer in het Nederlands is. Hopelijk lukt het snel !
Vrijdag 13 januari 2012:
Vandaag kregen Ileen en ik de tijd om aan onze scripties te werken. Uiteraard werd er tussendoor nog van alles aan ons gevraagd. Zo moesten we gewoon de telefoon opnemen (in het Catalaans!), composites maken, modellen ontvangen etc. ’s Middags zijn we op kantoor gebleven, want we hadden geen zin om heen en weer naar huis te reizen. Om 7 uur was de werkdag voorbij en kon ons eerste weekend alleen in Barcelona beginnen.
’s Avonds kwam ons oud huisgenootje Fernando voor ons Argentijns koken. Ik ben al aardig gewend aan de Spaanse tijden. 10 uur beginnen met werken, 2 tot 4 middagpauze, maar ’s avonds pas om 10 uur eten vind ik echt te laat. Hopelijk went het snel ! Daarna kwam Nathalie naar ons appartement en hebben we met z’n vieren drankjes gedronken. Hier in Barcelona begint het uitgaansleven pas laat. Mensen gaan pas rond 2 uur naar de clubs en ze sluiten pas om 7 uur. Ik had ons op de gastenlijst gezet, maar dat betekende dat we wel voor 2 uur bij de club moesten zijn. We zijn naar Suton gegaan, een redelijk chique club. We hebben flink gefeest tot in de vroege uurtjes. We love Barca !
Zaterdag 14 januari 2012:
Vandaag hebben we lekker helemaal niets gedaan. We waren erg moe van gister avond en hebben de hele dag films gekeken en thuis gebleven. Een lekker lui dagje, mag ook wel een keer !
Zondag 15 januari 2012:
Vandaag zijn we voor het eerst naar de sportschool geweest. We zijn lid geworden van DiR Gracia, een enorme sportschool vlakbij huis. ’s Middags hebben we aan onze scriptie gewerkt. ’s Avonds zijn we met ons nieuwe huisgenootje, Lara uit Zwitserland, een drankje gaan drinken en Mexicaans gaan eten. ’s Avonds lekker op tijd naar bed, want morgen begint de 2e werkweek !
hey maggie, super om te lezen hoop dat je het nog super naar je zin gaat hebben ben jaloers ...
groetjes van hwf , we missen je