Week 12
Maandag 26 maart 2012:
De dag stage vloog vandaag om. Tussen de middag wisten Ileen en ik niet hoe snel we thuis moesten komen en op ons dakterras te gaan liggen. We proberen zoveel mogelijk zon te pakken als we kunnen. Na stage kwam er een man om gordijnen op te hangen, nieuwe meubels in onze kamers te zetten etc. Beiden huisgenoten waren verhuisd zonder het aan ons te laten weten, dus onze collega Nuria kan terug in haar eigen kamer verhuizen.
's Avonds heb ik met Robin geskyped en een vakantie naar Zakynthos, Griekenland geboekt. Even lekker relaxen als ik klaar ben met deze scriptie stress. Iedereen denkt dat we hier in Barcelona alleen maar genieten, maar we besteden echt veel tijd aan onze scriptie en werken daarnaast ook gewoon. Daarna hebben Nuria, Ileen en ik lekker in bed film gekeken. Komende maanden worden top, we zijn zoveel gelukkiger in ons nieuwe appartement.
Dinsdag 27 maart 2012:
Toen we vandaag op stage kwamen was het super rustig. Alleen Nuria en Joan waren er buiten de stagiaires. Daarnaast lag het systeem eruit, dus konden Ileen en ik lekker aan ons scriptie werken. Tijdens siesta zijn we met Mara en Maxime (Belgische stagiaires) tapas gaan eten bij Placa de Catalunya, heerlijk in het zonnetje, met een klein wijntje erbij. De middag vloog zoals altijd weer om. 's Avonds hebben Robin en ik geskyped en een vakantie naar Zakynthos (Griekenland) geboekt voor eind mei.
Woensdag 28 maart 2012:
Laatste dagje stage van de week, vanavond komt mama aan dus ik heb morgen vrij gekregen. Bovendien is morgen nationale stakingsdag, dus het belooft een gekkenhuis te worden. Sinds dat de Belgische meiden er zijn, hebben wij een stuk minder te doen op stage. En dat is eigenlijk perfect, want dan kunnen we ons meer focussen op onze scriptie. Tijdens de siesta zijn we weer lekker gaan liggen bakken op ons dakterras. Na het werk hebben we wat flessen wijn ingeslagen en zijn we met Mara en Maxime op ons dakterras gaan zitten. Chipjes en koekjes erbij. De zon langzaam onder zien gaan. Kaarsjes. Heerlijk ! Rond half 10 ben ik mama gaan halen op placa de Catalunya. Gezellig :)
Donderdag 29 maart 2012:
Ileen is vanochtend al heel vroeg weggegaan naar het vliegveld, ookal vloog ze pas aan het einde van de middag. De nationale staking is namelijk vandaag, omdat de Spanjaarden het niet eens zijn met de nieuwe wetten en bezuinigingen. Alle metro's werden gesloten, bussen en taxi's reden niet, de meeste winkels waren gesloten en een hoop bedrijven werkten niet.
Mama en ik zijn rustig wakker geworden en hebben ontbijt gegeten in het zonnetje op het dakterras. Daarna zijn we naar mijn oude appartement geweest en hebben we even met Lilly gepraat. Nu ik daar weer terug was, ben ik des te blijer dat ik ben verhuisd. Ons nieuwe appartement is zoveel fijner. Daarna zijn we naar de Sagrada Familia gelopen. We zagen regelmatig brandweerauto's langskomen, overal waren vuilniscontainers omgegooid, ruiten ingegooid en muren beklad. Af en toe kwam er een stoet demonstranten langs, die vuurwerk gooiden. Overal stond politie.
We besloten om zoveel mogelijk uit het centrum weg te blijven. Na de Sagrada Familia zijn we naar Parc Ciutadella gelopen. Onderweg kwamen we nog een oud stierengevecht stadion tegen. Daarna liepen we verder naar de Arc de Triomph. Daar hebben we lekker middag gegeten. Vervolgens zijn we verder gelopen en kwamen we Pla de La Seu bij de Cathedral uit. We zijn door de smalle straatjes van het oude centrum gelopen tot we bij de Ramblas uitkwamen. Via de Ramblas zijn we door naar Placa de Catalunya gelopen. Daar hadden alle demonstranten zich verzamelt en stonden tegenover een leger van Spaanse politie (gewapend met flinke wapens). We konden geen kant op, en de metro's waren nog steeds dicht. We probeerden een straat parallel aan de Passeig de Gracia, want die moesten we toch echt omhoog om thuis te komen. Maar daar kwamen ook massa's mensen op af. Uiteindelijk gingen de metro's open, maar dat was ook hels. Iedereen probeerde zich in 1 metro te proppen, want ze werden maar beperkt ingezet. Ik ben blij dat niemand besloot om daar een rotje af te steken, want dan had iedereen elkaar verplet. Eng !
Eindelijk thuis hebben mama en ik (vooral mama) heerlijk indisch gekookt. Daarna lekker op het dakterras gegeten. Jumm ! En morgen hopelijk weer veilig door de straten van Barca. Want het spookt nu nog steeds.
Vrijdag 30 maart 2012:
Gelukkig was vandaag de rust weer teruggekeerd en konden we alles doen wat we in de planning hadden staan. Na het ontbijt (wederom op ons dakterras, hehe) hebben we de metro naar Parc Guell gepakt. Vervolgens hebben we de metro naar stage gepakt en heb ik mama Trend Models laten zien en mijn collega's voorgesteld. Onderweg kwamen we Katrin nog tegen, dus toen kon mama die ook gelijk ontmoeten.
Na de lunch zijn we richting Passeig de Gracia gelopen en hebben we Casa Mila en Casa Battló gezien. Het was super rustig, maar het is vandaag veel te heet om naar binnen te gaan, dus mama en ik pakten de metro naar het strand. Daar zijn we op een terrasje gaan zitten en zijn er niet meer afgekomen. Het was meer dan 25 graden ! Iedereen lag in zwemkleding op het strand. Echt een zomer gevoel. Jammer genoeg was m'n gezicht behoorlijk rood aan het einde van de dag.
Vervolgens zijn we met de metro naar winkelcentrum Diagonal Mar gegaan en hebben we daar lekker wat winkels afgestruind. 's Avonds hebben we lekker Paëlla gegeten (kan natuurlijk niet in Barcelona wonen en geen 1x paëlla eten) en wijntjes gedronken. Rond 10 uur ging het winkelcentrum dicht en pakten we de metro terug naar huis. Helemaal kapot maar een top dag ! Ben heel blij met mama hier in Barca.
Zaterdag 31 maart 2012:
Na het ontbijt zijn we vanaf thuis naar Passeig de Gracia gelopen. We wilden Casa Mila bezoeken, maar er stond zo'n rij dat we besloten om het over te slaan. We hebben de metro naar Parallel gepakt en vanuit daar de metro naar Montjuïc. De metro brengt je maar halverwege de berg en het was te warm om te lopen, dus pakten we de bus naar de top. Boven op Montjuïc ligt Catell de Montjuïc. Vanuit daar heb je echt het beste uitzicht over de stad en zee. Daarna zijn we langs de Olympische stadions gelopen richting het Nationaal Museum. Via de trappen zijn we naar Font Màgica gelopen en uitgekomen op Placa Espanya. Daar hebben we de metro naar de haven gepakt en hebben we de ramblas uitgelopen. Op La Boqueria hebben we nog wat fruit gekocht. Het was ondertussen tegen het einde van de middag en we waren behoorlijk moe, dus hebben we de metro naar huis gepakt. Het was veel te druk en te heet in het centrum.
Eenmaal terug in Gracia zijn we op een terras gaan zitten en hebben we lekker tapas op; Patatas Bravas, Pan con Tomato, Croquettes, Tortilla etc. Jumm ! En als desert mijn favorite Spaanse toetje ; chocolate coulant met vanille ijs. Dubbel jumm !
Daarna zijn we naar Cinema Verdi gegaan en hebben we de film ‘The Best Exotic Marigold Hotel' gezien. Een hilarische film, echte engelse humor. Om de dag helemaal goed af te sluiten hebben we in Café Salambó nog een wijntje gedronken. Morgen moet mama jammer genoeg alweer naar huis.
Zondag 1 april 2012:
Vanochtend na het ontbijt zijn we de wijk ingegaan en hebben we bij Copa Café een heerlijke bak kaneel koffie gedronken. We hadden alle spullen al ingepakt, dus we konden nog even van de zon genieten. Rond 12 uur ben ik met mama naar Placa de Catalunya gegaan en heb ik d'r op de bus naar het vliegveld gezet. Niet leuk. Ik wou dat ze hier kon blijven.
's Middags heb ik mezelf moeten dwingen om aan mijn scriptie te werken. Het is hier zo'n mooi weer en volgende week gaat het regenen. Maar goed, scriptie is belangrijker. Ik heb de hele dag af en aan gewerkt aan mijn scriptie. 's Avonds lekker geskyped met thuis.
Vreetzak!!! ;)
Jeetje wat een gedoe met die staking zeg! Gelukkig is de rust teruggekeerd en heb je lekker met je mams kunnen genieten! ;)