Maggie.reismee.nl

Week 16

Maandag 23 april 2012:
Vanochtend moesten Ileen en ik helaas naar stage, terwijl Naomi en Lize de stad gingen verkennen. Ik had feedback van mijn scriptie begeleidster gekregen, dus ik kon op stage daaraan werken. De laatste lootjes zijn er nu echt ! Ik heb al een voorkant gemaakt, intro etc. Nu alleen nog de conclusie en recommendation schrijven. En dan zijn we er vanaf ! Ik vond het eerlijk gezegd nog leuk om te doen ook.

Het is vandaag Sant Jordi, een soort nationale valentijnsdag. De mannen geven de vrouwen een roos en de vrouwen de mannen een boek. Omar en Joan hadden voor de dames op werk bloemen gekocht en Marta had een boek voor hun gekocht. We hebben heerlijk hartjes taart en cake gegeten. Tussen de middag zijn Ileen en ik richting Placa Catalunya gegaan. Het was er super druk, overal kraampjes met boeken en rozen. We hebben tapas gegeten en genoten van de feestdag. 's Middags terug op kantoor was het rustig, want iedereen was de feestdag vieren. Omar ging rond 6 uur naar huis en toen mochten wij ook gaan.

Thuis hebben we spaghetti gekookt. Maxime kwam ook eten. Daarna hebben we mojito punch gemaakt en gezellig thuis wat gedronken. Rond half 12 pakten we de metro naar Opium. Daar waren nog 5 vriendinnen van Ileen en zijn we lekker gaan feesten op ‘We Love Mondays'. Top avond !

Dinsdag 24 april 2012:
Vanochtend mochten we van thuis ‘werken', want Omar was toch niet op kantoor. We hebben lekker uitgeslapen en daarna zijn Lize, Naomi en ik wat gaan lunchen in de zon. Daarna heb ik ze het Trend Models kantoor laten zien en moest ik aan het werk. Ileen is heel de dag thuis gebleven. Ik heb weer goed gewerkt aan mijn scriptie en met Omar erover gesproken. Het gaat goed !

's Avonds zijn Ileen en ik boodschappen gaan doen en kwam Mara langs. We hebben met z'n vijven Barcelona - Chelsea gekeken. Spannende wedstrijd en stiekem vond ik het grappig dat Barcelona het niet lukte om tegen 10 man Chelsea te winnen. Er heerst nogal arrogantie om FC Barcelona hier. Die is nu wel een beetje gekrompen na verlies van Real Madrid en uitschakeling Champions League. We zijn na de wedstrijd gaan slapen, Lies en Naom moeten morgen ochtend vroeg al naar het vliegveld.

Woensdag 25 april 2012:
Vanochtend om half 7 zijn Lize en Naomi al richting het vliegveld vertrokken. Ileen en ik zijn nog lekker even terug in bed gedoken. Afgelopen week heeft ons afgemat. Zeker omdat Lize knarsetand tijdens haar slaap en mij constant wakker hield daarmee. Komende dagen even rustig aan doen.

Op stage was het weer rustig. Omar, Joan en Marta waren geen van allen op kantoor. Soms snappen wij er niks van, waar kunnen ze steeds zijn. Niet gek dat Spanje in recessie zit denken we soms. Maar ik had feedback van Annelies. Ik hoef nu alleen nog mijn conclusion en recommendation te schrijven. Voor mijn mondeling heb ik ook al een onderwerp. Gaat lekker ! Verder hebben we op stage gebrainstormd over de blog en newsletter. Ik ben vervolgens aan het design van de newsletter gaan werken terwijl Maxime, Ileen en Katrin de blog uitwerkten.

's Avonds zijn we rustig thuis gebleven en hebben wat tv gekeken. Real - Bayern speelden en toen Real na penalty's verloor barstte er een enorm feest los in de stad. Best triest eigenlijk dat ze moeten feesten omdat de concurrent ook uitgeschakeld is. Het was namelijk niet zomaar gejuich of applaus, mensen reden toeterend en met vuurwerk door de straten. Alsof de wereldbeker gewonnen was. Beetje zielig.

Donderdag 26 april 2012:
Vanochtend hebben Ileen en ik heerlijk uitgeslapen. Even bijkomen van alle korte nachten vorige week. Toen we eenmaal wakker waren zagen we dat de zon fel scheen en zijn we lekker op ons dakterras gaan liggen. Rond 3 uur kwam Maxime ook. Nuria kwam thuis van werk en had vrienden mee. We hadden geen zin om daarbij te gaan zitten dus toen zijn we op het terras gaan zitten. Vandaag is Maxime's laatste dag, ze gaat morgen terug naar België. Ze is wel verdrietig. Rond 5 uur zijn we even naar huis gegaan en heb ik met mama en Robin geskyped. Om 7 uur hadden we met Maxime en Nadine bij Fontana metro afgesproken. Op placa de Catalunya stond ook Mara op ons te wachten. We zijn toen naar een heel leuk Mexicaans restaurant geweest in El Raval. Heerlijk burritos en strawberry mojito op. Na het eten zijn Nadine en Mara naar huis gegaan. Ileen, Max en ik hebben de taxi naar Barcelonetta gepakt. Daar hebben we nog wat Sangria de Cava gedronken bij Foc. Toen was het toch echt tijd om afscheid te nemen van ons lieve Belgje. Toen Ileen en ik thuis kwamen hebben we nog even film gekeken en zijn we lekker gaan slapen.

Vrijdag 27 april 2012:
De weersverwachting van vandaag voorspelde niet veel soeps, dus Ileen en ik hebben beiden aan onze scriptie gewerkt. Ondertussen heb ik ook naar vluchten gekeken voor Thailand, want misschien willen Lize en ik gaan backpacken. 's Avonds zijn we gaan sporten en hebben we Brokeback Mountain gekeken.

Zaterdag 28 april 2012:
De dag begon met een flinke sportsessie in de sportschool. Daarna heb ik aan mijn scriptie gewerkt. De conclusie is nu geschreven, alleen de recommendation nog en dan is het klaar ! 's Avonds zijn we even naar het centrum geweest om oranje kleding te kopen. Morgen koninginnennacht ! Daarna hebben we ons omgekleed en zijn we door de stortregen (bah!) naar Grand Foc gegaan. Daar was Michiel en die had ons uitgenodigd voor een of ander feest. Bleek dat een piloot van Transavia afscheid nam omdat hij bij Emirates ging vliegen. Het was eigenlijk niet veel aan, veel te veel hoge piefen en ordinaire meisjes die dachten een piloot te scoren. Daarna zijn we nog een drankje gaan doen in Bar Amsterdam en naar huis gegaan.

Zondag 29 april 2012:
Toen we vanochtend wakker werden stond de zon aan een strakblauwe lucht. Voordat ik de zon in ben gedoken, ben ik eerst gaan skypen met papa want die vierde zijn verjaardag. En met Lize, want we hebben een vlucht naar Thailand geboekt ! Lekker in augustus een maand backpacken. Klein avontuurtje voordat het werkende leven begint. Daarna heb ik Feyenoord - AZ opgezocht op internet en ben ik in de zon gaan liggen voetbal kijken. Heerlijk ! We wonnen en dat maakte de dag nog zoveel beter. Nu hoef ik niet elke Ajaxied in bar Amsterdam te feliciteren, want officieel zijn ze nog geen kampioen. Na ons omgekleed te hebben zijn we naar Bar Amsterdam gegaan. Daar was alles al behoorlijk oranje. We zijn tot iets van 1 uur gebleven en toen naar huis gegaan. Koninginnennacht in Barcelona was geslaagd !